בעולם העיצוב של היום, כמעט הכל מותר ו"כל השכנים מוזמנים". אין הרבה חוקים בהלבשה, אבל את המעט שיש אתם חייבים להכיר כי הם אלו שעושים את ההבדל. אחד החשובים הוא החוק שאני קוראת לו "חוק השלישים".
חוק השלישים מגיע אלינו מעולם הצילום. בבסיסו הוא אומר שכל מה שמצטלם במרכז גריד התמונה מאפיל על מה שמאחוריו, והצילום הנכון ביותר הוא כזה שהאובייקט נמצא בשליש הגריד. משמע, מעט בצד. וכך יש מקום גם לאובייקט המצטלם וגם לרקע שמאחוריו.
כך גם בעיצוב, אנחנו רוכשים רהיטים, שטיחים, כריות, וילונות, פרטי נוי ותמונות. מינונים לא נכונים גורמים לכל הפריטים "לריב" אחד עם השני על תשומת הלב שלנו המתבוננים והשוהים בחלל, בעוד ומינונים נכונים נותנים מקום ומכבדים אחד את השני.
אז איך ליישם את חוק השלישים בבית?
חוק השלישים בבחירת רהיטים
בחירת מידת הספה- בצורה הכי פשוטה, מודדים את אורך הקיר עליו נשענת הספה. גודל הספה צריך להיות כ-2/3 מאורך הקיר.
לדוגמה: אם אורך הקיר 4 מ', המידה הנכונה לספה היא סביב 2.7-3מ'.
ומה קורה במידה והספה עומדת במרחב פתוח ללא קיר? מגדירים את אזור הסלון עם גבולות בעין, והספה תמלא כ-2/3 מהמרחב.
ולמה כ-2/3 ולא מס' מדוייק?
כאשר המידה קטנה מ-2/3 החלל מצטמצם בעין ונראה קטן יותר, בנוסף ספה קטנה מדי בפרופורציה לקיר תראה כטעות במידה ויווצר מצב של הרבה מהקיר לעומת מעט מהספה.
לעומת זאת, ספה שהיא גדולה משמעותית מ-2/3 או כזו שגודלה זהה לגודל הקיר, חונקת, סוגרת ומעמיסה על החלל.
ספה שהיא בפרופורציית שני שליש או מעט גדולה יותר, מאפשרת מצד אחד מרווחים שהם לא גדולים מדי, ומנצלת בצורה מיטבית את החלל מבלי לצמצם אותו או להעמיס עליו.
ככלל, חוק השלישים הוא לא החוק היחיד להעזר בו בבחירת רהיטים. עוד חוקים על איך לבחור ספה בצורה נכונה תוכלו למצוא כאן.
וכמו שהפרופורציה הנכונה לספה היא 2/3 מהקיר, כך גם שולחן הסלון צריך להיות כ-2/3 מאורך הספה. הספה שלכם 3 מ' אורך? שולחן 1.8-2.2 יהיה מושלם עבורה. קטן יותר יראה כטעות, גדול יותר יחנוק את המרחב. אתם כבר הבנתם את העניין…
החוק תופס גם במצב בו יש שולחן עגול או שני שולחנות עגולים/מרובעים. קחו בחשבון גם את הרווח ביניהם. הסה"כ צריך לתפוס יחס של שני שליש.
חוק הזהב תופס (כמעט) לכל רהיט בבית: אי המטבח יהיה כ-2/3 מאורך קיר הארונות המקביל לו, הספריה על הקיר תתפוס כשני שליש מהמרחב בין הספה לקיר או מהקיר עצמו במידה והיא עומדת לבדה, שולחן האוכל יהיה בגודל 2/3 מהחלל בו הוא נמצא, התמונות שתתלו מעל הספה ומעל המיטה גודלן יהיה כ-2/3 מאורך הספה/המיטה וכן הלאה.
החוק מלווה אותנו גם באקססוריז ובסידור הפריטים על מדפים.
חוק השלישים בסידור מדפים
בבואכם לסדר את הספריה או מדף בפני עצמו חלקו אותו ל-3. ב-2/3 המדף הניחו ספרים בכל צורה שבא לכם- בשכיבה או בעמידה, ובשליש הנותר מקמו פרטי נוי במינונים. וההפך גם עובד. 2/3 פרטי נוי ושליש ספרים. מה שמרגיש לכם יותר מתאים, כל עוד החוקיות מלווה אתכם בסידור.
ואפשר גם למלא 2/3 ולהשאיר 1/3 ריק ולהעמיד את הפריט במרכז המדף. למי שאוהב מינימליזם שיש בו היגיון.
מחקרים שהתקיימו בנושא קבעו כי העיניים שלנו, בהתבוננות בתמונה, נמשכות באופן טבעי לאחת מנקודות המפגש ולא בהכרח למרכז התמונה. חוק השלישים עוזר לנו לשמור על הרמוניה עם המשיכה הטבעית האמורה. שימוש נכון בחוק השלישים בדרך של שמירה נכונה על הפרופורציות, יאפשר חלל מאוזן יותר.
מומלץ לנסות בבית:)
אהבתם ונתרמתם? ספרו לי. אני תמיד שמחה לקרוא את תגובותיכם.
ועד הפוסט הבא
שלכם באהבה,
רוית