פוסט שהעליתי בפייסבוק על שני פתרונות שיצא לי ליישם לאחרונה בדירות שאני מלבישה גרף תגובות רבות והביא אותי להבנה כי יש פה נושא חם וחשוב. איך לטפל ב"עז" שיש כמעט בכל דירה שנבנתה בעשור האחרון.
הם לרוב מכוסים בדלתות פלסטיק מכוערות וממוקמים בלוקיישן הכי לא אטרקטיבי בדירה, מפריעים בתדירות גבוהה למקם רהיט כניסה ולתלות מעליו פריט יפה, לא סימטריים על הקיר, אלו הם ארונות החשמל! ומי שלא מכיר את התופעה שיקום ויגיד אני.
אם התמזל המזל והקבלן החליט להיות מתחשב או מעצב לרגע, הוא ימקם אותם מאחורי דלת הכניסה. אם אתם מבצעים שיפוץ רציני בדירה, המעצבת תדאג להצניע אותם מאחורי נגרות יפה או בכלל תעיף אותם למקום אחר ומוצפן בבית. אבל אם לא שפר עליכם המזל הם פשוט IN YOUR FACE.
אז מה אפשר לעשות עם העז הזו?
כמה רעיונות קלים ופשוטים ליישום, חלקם יקרים יותר חלקם פחות, אבל כולם מבטיחים ליפות את הקיר עליו הם מיושמים. וכמובן שהפתרון תמיד, אבל תמיד צריך להתאים לקונספט העיצובי של הבית.
לוח גריד
לוח גריד הוא אחד מפרטי העיצוב החמים שיש היום בשוק. כמעט בכל בית הוא מקשט את חדר הילדים/עבודה/משחקים ועליו מתנוססות תמונות או גלויות או כל פריט עיצובי אחר שמתאים לתלות עליהם.
בדירת הקבלן הזו, הארון מוקם על קיר יחסית מרכזי ליד דלת הכניסה.
בעודי מפשפשת באוצרות של לקוחותי, מצאתי כי יש להן אוסף מרשים של גלויות. ואז הגיע הרעיון. לוח גריד במידות הרצויות ועליו תצוגה של האוסף המרשים. הלוח תלוי על ווים המוברגים לקיר כך שהגישה לארון כרוכה בהסרת הלוח מהקיר בקלות.
מסגרות עץ
בדירה הזו, בת 10, ארונות החשמל ממוקמים ליד דלת הכניסה במעין מבואה שמובילה לחלל המרכזי. אין עין שלא פוגשת בהן כשהדלת נפתחת. העניין מאוד הפריע לבעלת הדירה. כאשר הקונספט להלבשה נרקם והתחלנו להסתובב בחנויות לרכישות, נחו עיני על מסגרות עץ יפות. הניצוץ נדלק. ייצרנו מסגרות עץ לפי מידה ובנגרות אישית, כאלה שיהוו כמו מסגרת שך תמונה מצד אחד, ויאפשרו הנחה של פרטי נוי מטשטשים את הפלסטיק המבריק מצד שני.
תריס עץ
פתרון ידוע ומוכר, אך עדיין מאוד פרקטי ויפה ומתאים לבתים בעלי סגנון כפרי או מודרני חם. תריסי עץ ישנים מותאמים למידות לוח החשמל, עוטפים אותו ומסתירים אותו בצורה מאוד אסתטית. עם או בלי מדף, פתרון מעוצב, נגיש ויפה.
משרביה
למי שלא מכיר, משרביה היא אלמנט סבכה העשויה לרוב מעץ, המשמשת בפתחי מבנה, חלונות או קירות. המשרביה היא אלמנט אדריכלי אופייני לאדריכלות אסלאמית המצויה ברוב ארצות ערב. המשרביה התפתחה במטרה ליצור הבדלה בין פנים הבית לחוץ, שתאפשר כניסת אוויר ואור אל הבית, אך לא תפגע בפרטיות. היום היא משמשת גם כחוצץ בפנים הבית, מככבת בפרטי נגרות, על הקירות ועוד. זוהי דרך נהדרת ודקורטיבית להסתיר את ארונות החשמל ועדיין להשאיר אוורור.
DIY
רעיון נחמד שמצאתי בשיטוט ברשת, הכנת כיסוי דקורטיבי מבד. על אותו רעיון ניתן לרכוש פרטי נוי דומים לתליה.
תמונת קנבס
ההבדל בין תמונות שהן על קנבס לאחרות הוא בעומק שלהן. ארון החשמל צריך שיתלה עליו או סביבו פריט עם עומק שכן הוא בולט מעט מהקיר. תמונות קנבס לפי מידה בהחלט יכולות להוות פתרון נפלא להסתרת האורונת.
אלמנטים אחרים מעניינים ויפים
כמו שכתבתי, צריך למצוא אלמנט שגם יתאים לעיצוב הבית, וגם יהיה בעל עומק של כמה ס"מ. קבלו רעיון יפה העשוי מקרשי עץ צבועים במוטיב הים לכסוי ארון החשמל.
דלת אסם
יותר ויותר אנו רואים את דלתות האסם נכנסות לתוך הבית. אם חשקה נפשכם בפריט העיצובי הזה ואין לכם מקום בבית עבורו, אתם בהחלט יכולים לחשוב עליו כאופציה עיצובית להסתרת ארון החשמל.
שאריות
שאריות טפטים, בדים וניירות עטיפה. בהחלט אפשר לייצר מהם מטעמים ובמקרה שלנו בהחלט ניתן להסתיר איתם בצורה יצירתית את ארונות החשמל.
ויש עוד המון דרכים יצירתיות לפתור את הבעיה. להדביק טפט יפה, לצבוע עם צבע גיר או לוח, להפוך למגנט ולהדביק את כל המגנטים שלנו מהאירועים השונים ועוד ועוד.
ואיך אתם הצלחתם להתמודד עם העז הזו? ספרו לי.
ועד הפוסט הבא
שלכם באהבה,
רוית
10 מחשבות על “(ארון) חשמל זורם בכפות ידייך או על קירות הבית”
גם יצירתית, גם מקורית וגם פרקטית שלא לומר – בעלת טעם מעולה.
תודה רבה?
אהבתי
איך חיברתם את מסגרת העץ לקיר קרוב כל כך לארון חשמל. לא הצלחתי לראות בתמונה.
היי רן
פשוט תלינו אותה על הקיר מסביב לארון התליה רגילה.
אהבתי!
אשמח לשמוע מאיפה הלוח גריד ואיך אפשר להתאים אותו במידה.
היי סיון,
תודה רבה.
ברזל גריד לפי מידה אפשר למצוא בחנויות למוצרי בניין. הוא מגיע בגוון הברזל ויש לצבוע אותו.
אהבתי את התמונה הכחולה אעל קמבס איפה קונים
היי מיכל היא מאתר בחו״ל ויש קישור מתחת לתמונה. בהצלחה!
רוית, מאיפה השגת את רשת הגריד לפי מידה? זה רעיון מהמם…