כולנו רגילים אליו ומכירים אותו היטב- האלון. הוא מככב בכל בית ממוצע החל מבפרקטים שעל הרצפה וכלה בגופי תאורה שעל התקרה. והוא לא טרנד. יש בו משהו שמאוד מתאים לבית הישראלי- הוא נונשלנטי, לא כבד, לא מחייב, מגיע באופציות מגוונות מה שהופך אותו למעניין ורב גוני כי הרי אנחנו לא אוהבים שמשעמם לנו.
תחילת שנה אזרחית היא זמן מעולה לכל חוזי הטרנדים לכתוב ולדבר על מה מצפה לנו בשנה הקרובה. קראתי הרבה. והופתעתי לגלות שלא כתבו על עץ אחד, עץ שלדעתי הולך לככב בענק בשנים הקרובות. האגוז.
לפני חודשיים התלוויתי לראש השבט לתערוכה מטעם עבודתו במינכן. בזמן שהוא עבד, אני טיילתי לי ברחובות העיר וכמובן שלא פסחתי על חנויות עיצוב מזדמנות. מה שהכי משך את תשומת ליבי הוא העדר עץ האלון שאני כה מורגלת לראות בכל חנות בארץ, ונוכחות מאוד מרשימה של רהיטים מאגוז. (לצערי כמעט ולא צילמתי)
אז מה כל כך מיוחד בו שהוא הולך לתפוס מקום של כבוד בעיצוב הבית?
לא מתרגש ממים
להבדיל מהאלון, שמגיב למים בשינוי גוון, התנפחות וריקבון, האגוז לא עושה עניין ממים, מה שהופך אותו למאוד אטרקטיבי לחללים רטובים ולמטבחים.
גוון עמוק
לא משנה כמה נשחיר את האלון בטכניקות שונות, לעולם לא נגיע איתו לגוון כהה ועמוק, וכבר לפני 4 שנים, כשביקרתי בתערוכת העיצוב במילאנו, הבחנתי בחזרה לגווני עץ כהים ומרשימים (באופן אישי מקווה מאוד שהוונגה לא יחזור אבל אין לדעת). כך שיחד עם החזרה של כולם העיצוב לטבע ולשורשים, הוא גם הולך למקום קצת יותר אלגנטי. האגוז מתכתב עם האלגנטיות הזו שלא ניתן להשיג אותה בעצים אחרים.
ורסטיליות
כמו האלון, גם את האגוז ניתן לקבל במגוון מרקמים וגוונים. לאגוז האמריקאי גוון חום עמוק ונח לעיבוד, האגוז האפריקאי פראי ומשלב בתוכו ניגודי גוונים והמון אופי, והאגוז האירופאי קלאסי יוקרתי ומאוד אלגנטי. כך שגם הוא לא ישעמם אותנו וניתן יהיה לשלב מספר סוגים ממנו בבית.
איכות
עץ האגוז נחשב לעץ קשה ואיכותי ביותר המשמש כרגע בעיקר לייצור רהיטים באיכות גבוהה. מחירו גבוה משל האלון, יחד עם זאת, אני צופה, שכמו בכל דבר בעיצוב הבית, לאט לאט המחיר יהיה נגיש יותר. בשל היותו עץ קשה ואיכותי, הוא מאוד מתאים לחיפוי מדרגות ולפרקטים, וכשהוא בגוון הכהה שלו (אגוז שחור), הוא משווה לחלל חום וכפריות של בית בכפר.
נימה אישית
ביום חמישי האחרון חגגנו 9 שנים בביתינו. אני נהנת לציין את היום הזה כיוון שתהליך השיפוץ היה ארוך כמו לידה (9 חודשים ממש) והכניסה לבית היתה מלווה באושר רב. כבר אז, לפני עשור, בחרתי לדלת הכניסה לביתנו עץ אגוז אפריקאי. ולא, לא עסקתי בתחום ולא היה לי מושג מה אני עושה. פשוט אהבתי את הטקסטורה, הגוון והנראות והיה נראה שבחרתי לנו משהו מאוד מיוחד. מאז לא יצא לי לעבוד עם העץ הנפלא הזה. מקווה שבקרוב מאוד….
מה דעתכם עליו? גם אתם מוכנים לקבל אותו בזרועות פתוחות אליכם הביתה?
אשמח לקרוא.
ועד הפוסט הבא
שלכם באהבה
רוית רוד
סטודיו להלבשת הבית
2 מחשבות על “זמן האגוז”
טרנד נהדר ואיזה כיף שהגיע!
הפינות אוכל הסקנדינבית מהממת אבל מהיכן רוכשים?