fbpx

נעים להכיר
שמי רוית רוד, אמא לשלושה מקסימים,  מעצבת פנים והום סטיילינג, מרצה, בלוגרית ומנטורית למעצבים מתחילים.

אני שמחה לחלוק איתכם הקוראים את אהבתי הרבה לעיצוב ולייף סטייל, ולפתוח לכם צוהר לעולם קסום של עיצוב משובח, צבע, חומר, השראה, כלים ועוד הפתעות- העולם שלי. מאחלת לכם קריאה מהנה! רוית רוד- עיצוב פנים והום סטיילינג 0542375570

rod@ayelec.com

ליצירת קשר השאר מספר ואחזור אליך!
הרשם לקבלת פוסטים ישירות למייל

מעצבים את חדר הילדים? כל מה שחשוב לדעת

מעצבים את חדר הילדים? כל מה שחשוב לדעת

החופש הגדול פה! לא יאמן שהסתיימה לה שנה. אצלי באופן אישי סוף השנה הנוכחית לווה במערבולת רגשית. בתי הבכורה סיימה תיכון. כל מסיבת סיום הייתה מרגשת יותר מקודמתה, בנוסף לעובדה שהחלה לנהוג ונמצאת בשלבים מתקדמים במיונים לתפקידים שונים בצבא. והדובדבן הגיע בתצורה של נשף הסיום שהוא כמו מיני חתונה בה הבנות לובשות שמלות ערב נוצצות והבנים בחליפות ופפיונים, כמו פינגווינים חתיכים שבאו לאסוף את עלמות החן לערב נוצץ המציין סופית את הפרידה מ-12 שנות לימוד. רק לפני רגע עיצבתי לה את חדר הנערה שלה. כאילו זה היה אתמול. והשנה עיצבתי לבני האמצעי חדר נער. גם הוא נפרד השנה מעולם הילדים ונכנס בשער ההתבגרות. כל תקופה מביאה איתה שינוי בצרכי הילדים ובכדי שהם ירגישו בחדרם הכי בבית, התאמות נדרשות, ואין כמו תקופת החופש לארגן להם את החדר מחדש לקראת השנה הבאה. איגדתי עבורכם בפוסט הזה את כל מה שחשוב לדעת וכדאי לקחת בחשבון בעיצוב חדר הילדים והנוער.

חדר מעוצב משותף לבן ובת עיצוב: רוית רוד צילום: עידן גור

גילאי הילדים

לפני הכל והכי חשוב הוא לקחת בחשבון את גיל הילדים תוך כדי חשיבה קדימה. חדר לתינוק יתאים לגילאי 0-3, חדר הילדים יתאים לגילאי 3-13/14, חדר נוער לגילאי 14+ כאשר כל גיל מביא איתו צרכים שונים שיש לקחת בחשבון בתכנון החדר. חדר תינוק שונה לחלוטין מחדר ילדים וחדר ילדים שונה לחלוטין מחדר נוער. לכל אחד מהם אורח חיים שונה. חדר לתינוק ישמש אותו כ-3 שנים, חדר הילד ישמש אותו לפחות עשור, וחדר נער? אין לדעת, כי הרי היום הם לא עוזבים את הבית כלכך מהר:) ברגע שמבינים את משך הזמן אותו ישמש החדר את הדייר הקטן, כך ניתן לקבל החלטות שהן נכונות יותר ובעלות הסתכלות רחבה.

חדר לבת 10. היא כבר כמעט נערה והעיצוב בהתאם. לוקח בחשבון את גילה ואת צרכיה הנוכחיים והעתידיים עיצוב: רוית רוד צילום: אורית ארנון

איכות הרהיטים

בכל גיל חשוב שהרהיטים יהיו איכותיים שכן מדובר בילדים שלנו. יחד עם זאת בכל מה שקשור לעיצוב חדר הילדים ההתייחסות היא לתקופה של כעשור, כך שמאוד חשוב לבחור רהיטים איכותיים, כאלה שיש סיכוי שיעברו איתנו לבית אחר ויעברו פירוק והרכבה ויהיו בשימוש תכוף ביותר. וחייבת לשתף אתכם מניסיוני, רהיטים איכותיים קל למכור בעתיד. את הרהיטים של שני הילדים הגדולים הצלחנו למכור בקלות יחסית בזכות איכות. רהיטים מעץ מלא או MDF בשילוב עץ מלא הם אידאליים, חזקים ועמידים. כמובן שאם מדובר ברהיטים צבועים יש לוודא כי מדובר בצבעים ידידותיים ולא רעילים.

פינת איפור ואוסף נסיכות. חלמה וקיבלה. ילדים זקוקים שיקשיבו להם בכל מה שקשור לחדר שלהם. עיצוב: רוית רוד צילום: אורית ארנון

צבעוניות

בכל מה שקשור לרהיטים, ההמלצה שלי היא לבחור בגוונים נייטרליים כלבן, שמנת, צבע טבעי כגון אבן או חול ומיני אפורים בהירים. ולמה? כי בגיל 3 כשתרכשו עבור ילדיכם רהיטים אין להם עדיין מה לומר לגבי הצבע, אבל בגיל 9 הם כבר דעתניים ויתכן וגוון התכלת או הסגול שבחרתם למיטה לא יבוא להם טוב. כי מה שמתאים בגיל 4 לא מתאים בגיל 10, ובגיל 10 הם עדיין לא נוער וחבל לרוץ להחליף רהיטים כאשר בגיל 14 הם כבר ישכחו מה אהבו בגיל 10, וכי הצבעוניות יכולה להגיע מהקירות, מהטקסטיל, מפרטי הנוי, מהצעצועים והספרים אותם הרבה יותר קל לשנות ולהחליף מאשר את הרהיטים הגדולים.

רהיטים בגוונים נייטרליים מאפשרים תחלופה של האקססוריז מסביב והתאמתה לגיל הילד עיצוב: רוית רוד צילום: אורית אלפסי

יצירתיות בפתרונות אחסון

הילדים של היום משופעים בצעצועים, ספרים וגאג'טים. הם אספנים ואוהבים לאגור ושומרים חיבה ועדנה לכל הפתעה מביצת קינדר ולכל יצירה שהכינו בחוג. כל אלה דורשים מאיתנו להיות יצירתיים ולחשוב היטב על פתרונות אחסון לרוב. את הארון תכננו שיגיע מרצפה עד תקרה, כך חלקו העליון ישמש לאחסון פריטים שאינם בשימוש תכוף. ילדים זקוקים בעיקר למדפים בארון ופחות לתליה, בנוסף לעובדה שבגדי התלייה קצרים יחסית כך שניתן לנצל את הארון למקסימום מדפים ומגירות לאחסון. מיטה עם ארגז מצעים או מגירות למצעים תפנה לכם חלק נכבד מהארון. השתמשו בקירות לאחסון נוסף- כוורות, סלסילות ומדפים יספקו לכם עוד מקומות אחסון בעיקר לפיצ'פקעס וגם יקשטו את קירות החדר. מאחורי הדלת יש קיר שלם ולא מנוצל שיכול להוות מקור אחסון נוסף. כל שנדרש הוא להזיז את מעצור הדלת מס' סנטימטרים פנימה.

ניצול נישה בחדר למקום אחסון עיצוב: רוית רוד צילום: אורי ארנון
תכנון נכון לאחסון נוסף- מדפים היוצאים מהארון לכיוון השולחן עיצוב: רוית רוד צילום: אורית ארנון


עוד מקום אחסון מעוצב לפיצ'פקעס של הילדים. עיצוב וצילום: רוית רוד

הקשבה לילדים

כהילדים כמו המבוגרים רוצים שיקשיבו להם. לילדים עולם מלא, רצונות, אהבות, חלומות וגם תחביבים. ילדים הם מלאי השראה ואנו יכולים לשאוב מעולמם רעיונות רבים לעיצוב החדר שלהם. אם אתם מעוניינים שילדכם ירגיש בחדרו הכי בבית, שתפו אותו בתהליך עיצוב החדר שלו. תנו לו להיות שותף בבחירות ובהחלטות, כוונו אותו היכן שיש צורך בהכוונה ותנו לו יד חופשית היכן שניתן. הביאו את עולמו של הילד לידי ביטוי בחדר. הציגו אוספים, תחביבים ואהבות. מבטיחה לכם שהילד יאהב להיות בחדרו ולארח בו.

הוא אוהב כדורסל. נתנו לזה ביטוי בחדרו. עיצוב:רוית רוד צילום: אורית ארנון

נקודות חשובות נוספות

-בתכנון החדר, הסתכלו קדימה וקחו בחשבון את העתיד. אם אתם בדיוק עוברים דירה ומזיזים שקעי חשמל, קחו בחשבון שבעתיד המיטה תגדל ותכננו את החשמל בהתאם.

-החדר משמש גם לשינה, לשיעורים למשחק ולאירוח וחשוב לתכנן אותו נכון ולדאוג שכל הפונקציות יכנסו בו בנוחות.

-במעבר לחדר נוער, במידה ויש מקום, העדיפו מיטה זוגית על מיטה וחצי. הרבה יותר נח לארח חברים לישון. במידה ואין, עדיף להישאר עם מיטה נפתחת למיטת חבר.

-מיטת במה היא פתרון נהדר למיטה זוגית שלא מעמיסה על החדר.

חדר לנער שיש בו כל מה שהוא אוהב וצריך. מיטת במה שאינה מעמיסה בעין. עיצוב: רוית רוד צילום: מאיה חבקין

-בתכנון חדר לשני ילדים בחדר אחד, תנו לכל אחד מהילדים ביטוי אישי בצד שלהם. זה שהם חולקים את אותו החדר לא אומר בהכרח שיש להם אותו הטעם.

חדר מעוצב משותף לבן ובת עיצוב: רוית רוד צילום: אורית ארנון

מאחלת לכם חופש מעוצב וכייפי. ואל תשכחו שטיח! חדר ילדים הוא לא שלם ללא שטיח. כמה שלא תשקיעו ברהיטים, בסופו של דבר ילדים אוהבים לרבוץ, להתכרבל ולשחק על הרצפה ובמקום רך ונעים. אמרנו כבר הקשבה לילדים?

ועד הפוסט הבא,

שלכם באהבה,

רוית

תגובות

תגובות

5 מחשבות על “מעצבים את חדר הילדים? כל מה שחשוב לדעת”

  1. שלום איזה יופי של עיצובים. הוילון בחדר של בת ה10 בצבע לבן- מנין הוא? תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים בבלוג:

דילוג לתוכן