עיצוב הבית הוא לא עניין של מה בכך. יש מספר חוקים וכללים פשוטים שיישומם ישנה את מראה החלל ואת התחושה בו. בעבודתי אני פוגשת בטעויות שכיחות ופשוטות לשינוי. מטרת הפוסט לעשות קצת סדר ולהנגיש לכם את הדרך הנכונה, הפשוטה והקלה לתקן טעויות שלא עושות חסד עם הבית.8 טעויות עיצוב נפוצות או עשה ואל תעשה בעיצוב הבית. מוקדש כשירות לציבור.
1. שטיח קטן מדי
לשטיח תפקידים רבים, ואחד מהם הוא הגדרת החלל. השטיח תוחם את האזור בו הוא נמצא, מאגד סביבו את הרהיטים ומגדיר בעין היכן מתחיל הסלון. שטיח קטן מדי מקטין את הסלון, בעוד ושטיח במידה הנכונה ייצר תחושה של סלון גדול יותר. מה הגודל הנכון? כזה שנכנס מתחת לרהיטים ומתפרש על שטח הרצפה מעבר לרהיטים.
2. וילונות נשפכים קצרים מדי או תלויים שלא מהתקרה
לוילונות יש מס' תפקידים פונקציונליים כגון הסתרה והצללה, אבל וילון שאינו תלוי נכון הוא BIG NO.
וילון נשפך המסתיים מתחת לאדן החלון, וילון שנתלה נמוך מדי, כל אלה מייצרים תחושה של קירות קצרים או תקרה נמוכה ממה שהיא.
על וילון נשפך להגיע עד הרצפה ולהתלות מהתקרה. כך החלל שלכם יראה גבוה יותר והקיר יקבל מראה המשכי.
3. ספה גדולה מדי לחלל
אנחנו רוצים כמה שיותר מקומות ישיבה בסלון, או שהחשיבה המוטעית היא שככל שהספה גדולה יותר וממלאה את הקיר והסלון כך זה נכון. אני פה לומר לכם שההיפך הוא הנכון. ספה גדולה מדי, כזו שממלאה את כל הקיר למעשה מקטינה וחונקת את הסלון, בעוד וספה בפרופורציה של 2/3 מהקיר עליו היא נשענת, משאירה מרווח נכון המייצר תחושה אוורירית ותנועתיות בחלל הסלון.
4. שולחן סלון קטן מדי/ גדול מדי
פרופורציות נכונות הן א'-ב' בעיצוב הבית. שולחן סלון קטן ביחס לספה יגרום לחלל הסלון להראות קטן יותר וכלל יראה כטעות. שולחן גדול מדי יחנוק את הסלון ויחסום גישה נוחה לספה. הפרופורציה הנכונה לשולחן היא 2/3 מגודל הספה.
5. תמונות תלויות גבוה מדי
ברוב הבתים שאני מבקרת בהם, התמונות תלויות גבוה מדי ביחס לחלל. זו טעות שכיחה ונפוצה. הגובה הנכון לתליית תמונות הוא כזה שמרכז התמונה נמצא במרכז גובה העיניים, או כ-30 ס"מ מעל הרהיט הנמצא מתחת התמונה.
6. שטיחי צד קטנים למרגלות המיטה
רוצים לשוות לחדר השינה שלכם מראה עדכני ולייצר אשליה של חדר גדול יותר? ותרו על שטיחי הצד הקטנים. שטיח גדול הנכנס מתחת למיטה ויוצא מגבולותיה יעשה את העבודה.
7. גוף תאורה אחד מרכזי בסלון
תאורה היא תחום בפני עצמו בעיצוב הבית. בעיקרון אני ממליצה לתכנן תאורה בצורה נכונה ומקצועית בעזרת איש מקצוע, מכיוון שתאורה היא התמקצעות.
הסלון משמש אותנו לפעילויות שונות בחיי היום יום- אירוח, צפיה בטלויזיה, התכנסות משפחתית, משחק, קריאה ועוד. על תכנון התאורה בסלון לקחת בחשבון את הפעולות הללו. אני מכנה את ההתנהלות בבית מסחינת צרכי תאורה כ "תסריטי תאורה" או " תרחישי תאורה". מתחילים מהתאורה המרכזית המציפה את החלל באור, תאורה שכזו מצויינת למשחק, להתכנסות משפחתית ולהצפת החלל באור. לאחר מכן עולים לרזולוציות של הפעולות בסלון. ברוב הבתים שאני מתכננת, אדאג לפחות לשני תרחישי תאורה- כללי ואווירה. את תאורת האווירה ניתן לתכנן בדרכים שונות: לעיתים משני צידי הטלויזיה, על קיר הספה או על הקירות מסביב לסלון. תאורה כזו מאפשרת לנו לצפות בטלויזיה שלא בחושך מוחלט ומייצרת אווירה נעימה לאירוח או לשהיה אינטימית. במידה וגם קוראים בסלון, ידרש תכנון נכון של תאורת קריאה- תאורה עומדת המכוונת לאזור הקריאה ספיציפית.
8. שימוש בשני צבעים בלבד
לא משנה באיזה חדר- הסלון, חדר השינה או חדר הילדים, צבע כללי עיקרי ובנוסף לו עוד צבע אחד בלבד, מייצרים עיצוב מאוד מונוטוני ושטוח.
עיצוב עם צבע אחד על תת גווניו שכיח היום בעולם העיצוב, אבל לא לזה אני מתכוונת. הכוונה היא לשימוש בשני צבעים שונים בלבד באותו החלל. זה הלא נכון. הנכון הוא לתכנן פלטה שיש בה מספר צבעים שחוזרים על עצמם באזורים שונים ומייצרים עניין ועומק. אם החלטתם להוסיף צבע לגוון העיקרי, תוסיפו עוד צבע אחד לפחות.
וילונות תלויים נכון, תמונות בגובה הנכון, תאורה בשכבות, פרופורציות ריהוט ושטיחים נכונים… כל אלה ועוד הם חוקים בעיצוב הבית שהופכים אותו לנכון יותר והם מהווים מבחינתי אבני דרך חשובות בעיצוב. תוכלו לקרוא על עוד חוקים ופרופורציות חשובים בפוסט הזה.
עיצוב הוא עולם ומלואו, ולפעמים שינוי קטן אחד עושה הבדל גדול.
מקווה שמצאתם את הפוסט מועיל, ואשמח מאוד לשמוע האם נתרמתם ממנו.
ועד הפוסט הבא
שלכם באהבה,
רוית
1 מחשבה על “עשה ואל תעשה בעיצוב הבית- 8 טעויות עיצוב נפוצות”
הסתכלתי על הבית שלי בעיצובך וכל הכללים מיושמים😀