העובדה ששטחן של דירות הקבלן הולך ומצטמצם, התכנון שלהן אינו לוקח בחשבון מעברים, הנדסת אנוש וצרכי המתגוררים בהן, הביאה לשינוי מתבקש בתכנון ועיצוב הקיר המקודש בבית, הלא הוא קיר הטלויזיה. הטלויזיה כבר מזמן לא זקוקה לקיר, וברגע שההבנה הזו מתקבלת, הכל נפתח.
אז מה הביא לשינוי ואיך הוא מיושם?
עד לפני מספר לא רב של שנים, הטלויזיה נתלתה לאחר כבוד על קיר. הקיר המקודש, קיר המיקוד של הסלון, קיר הכח של הבית. על עיצוב והלבשת קיר הטלויזיה כתבתי בהרחבה בפוסט שתוכלו לקרוא כאן.
התכנון בדירות קבלן רבות הוא כזה, שקיר הטלויזיה הוא קיר ארוך וגדול, הספה עומדת עם הגב למטבח והיציאה למרפסת חסומה בגלל העמדת ריהוט המקובעת לקיר הטלויזיה.
לא עוד. ההבנה כי הטלויזיה עצמה היא לא ה- דבר החשוב בבית, וכי בית מרווח, כזה שנראה גדול יותר, שיש בו מעברים ויציאות פתוחות, שאפשר לנשום בו, תופסת אט אט מקום גבוה בסדרי העדיפויות.
בתוכנית דירת הקבלן בפ"ת, הקיר הגדול מימין לדלת הכניסה תוכנן להיות קיר הטלויזיה. משמעות הדבר היתה ספה עם הגב למטבח, ומעבר צר ליציאה למרפסת בין שולחן הסלון למזנון.
שלא נדבר על המטבח הקטן והקיר המפריד בין המטבח לסלון…
עכשיו תחשבו הפוך. מה אם ננצל את הקיר הארוך לספה וספריה, נוריד את הקיר החוצץ, נגדיל את המטבח ונוציא ממנו טלויזיה? קשה קצת לעיכול. ובכן כן! לא לכולם המחשבה הזו הגיונית שכן היא לא קונבנציונלית. הרי הטלויזיה זקוקה לקיר, ומה פתאום טלויזיה כחלק מהמטבח… אבל אם נניח לרגע בצד את מה שאנחנו רגילים אליו ונפתח את הראש לרעיונות חדשים, הרבה טוב יכול לצאת מזה.
ובואו הנדבר רגע על דירת הקבלן הזו, חלל לא רע ואפילו יפה ורחב ידיים, אז מדוע המטבח כה קטן? ופינת האוכל כה צמודה אליו? ושוב קיר הטלויזיה הארוך שמכתיב לנו את העמדת הריהוט וקובע שהספה תהיה עם הגב למטבח והיציאה למרפסת תהיה חסומה. אז לא!
בחזוני ראיתי מטבח ע נ ק! ואת הטלויזיה כחלק ממנו, והספה על קיר הטלויזיה. אבל להם זה לא החליק בגרון. עד שהכנתי הדמיה של שתי האופציות, אופציית הקבלן והאופציה שלי, והם הבינו.
ומה עם טלויזיה על עמוד? זה לא כזה חדשני ופורץ דרך. אבל האופציה הזו בהחלט מאפשרת לנו לנצל את החלל במלואו.
גם בדירת הקבלן הזו, כוונת הקבלן הייתה שהטלויזיה תמוקם על הקיר האפור. ומה היה קורה אילו כך היו פני הדברים? הסלון היה נסגר וקטן, הספה היתה עם הגב לכניסה ולפינת האוכל. הבחירה למקם את הטלויזיה על עמוד פתחה את החלל, הפכה אותו למרווח מאוד ומאפשר.
יש לא מעט אופציות לתכנון הריהוט לטלויזיה במידה ובחרתם לא לתלות אותה על הקיר.
ומה נדרש בכדי להעביר אותה לצד השני של החלל?
- העברת חוטי החשמל או התקשורת דרך הרצפה או התקרה. המשמעות היא שבירת מס' קטן של מרצפות בכדי להעביר את התשתיות. ואם דאגתם לפחת בכמות הריצוף, לא תהיה עם זה בעיה.
- תכנון מיקום מדוייק של נקודת היציאה. התכנון צריך לקחת בחשבון את גודל הטלויזיה, גודל הרהיט ומה עוד קיים מסביבו, תוך לקיחה בחשבון של מעברים ומרווחים נכונים.
- תכנון הרהיט עצמו.
- במידה ובחרתם טלויזיה על עמוד ויש ברשותכם ממיר, יש צורך לתכנן את מיקומו. הטלויזיות של היום כבר לא דורשות ממיר, הן חכמות ומסתדרות מצויין בלעדיו, כך שאין עם העניין בעיה.
בכדי לקבל חלל נכון ומרווח, הטלויזיה לא תמיד חייבת קיר.
על עמוד או בתוך רהיט בנגרות מותאמת כחלק מהמטבח, שינוי המיקום שלה הוא לעיתים קרובות המפתח להעמדה נכונה של הרהיטים.
אז מה אתם אומרים, הייתם יוצאים קצת מהקופסה? כיתבו לי. תמיד שמחה לשמוע את דעתכם.
ועד הפוסט הבא,
מאחלת לכם חג אביב שמח ופורח.
שלכם באהבה,
רוית
2 מחשבות על “מה קרה לקיר הטלויזיה? עיצוב ותכנון מחדש”
יופי. שאלה: במיקום המסורתי הקיר משמש רקע למסך ומרכז את המבט בו. בחדש, האם אין סכנה הדעת תוסח מהמסך?
אלעאי
שאלה מעניינת…
אם דואגים שהמסביב יהיה שקט, אין בעיה עם זה.